Vapaaehtoistoiminta

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta muistisairaiden ja heidän läheistensä parissa? Tai haluatko toimia muisti -tai aivoterveysasioista kiinnostuneiden kanssa?

Haluaisitko osallistua enemmän Muistiyhdistyksen toimintaan?

Muistivapaaehtoisena saat mahdollisuuden jakaa iloa ja osaamistasi toisille. Voit hyödyntää omia taitojasi ja oppia uusia asioita. Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan oman elämäntilanteesi, voimavarojesi ja mielenkiintojesi mukaisesti. Muistivapaaehtoisena et ole yksin, vaan saat vertaistukea toisilta vapaaehtoisilta sekä tukea, koulutusta ja virkistystä Oulun Seudun Muistiyhdistyksestä.


Koordinoimme Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsin puolesta vapaaehtoistoimintaa Pohjois-Pohjanmaan (lukuunottamatta Oulun eteläisiä) alueella.

Muistivapaaehtoisena voit toimia:

 • MuistiKaverina eli muistisairaan ihmisen ystävänä hänen arjessaan.
 • Muistisairaan ihmisen avustajana ryhmissä, retkillä, juhlissa ja muissa yhdistyksen tapahtumissa.
 • Muistisairaan ihmisen saattajana yhdistyksen tilaisuuksiin tai ryhmiin
 • Muistikahvilassa isäntänä tai -emäntänä.
 • Järjestelyapuna retkillä ja tilaisuuksissa esim. kahvinkeittäjänä, tarjoilijana, ohjelmansuunnittelijana, juhlatilan valmistelijana.
 • Esiintyjänä erilaisissa tilaisuuksissa esim. soittaa, laulaa, lausua runoja, jne.
 • Apuna varainkeruutehtävissä mm. hankkimalla arpajaispalkintoja, myymällä arpoja tilaisuuksissa, osallistumalla myyjäistalkoisiin
 • Aivoterveyslähettiläänä mm. ohjaajana aivoterveyttä edistävissä ryhmätoiminnoissa, erilaisilla kursseilla tai tilaisuuksissa
 • Monenlaisten ryhmien pää- tai apuohjaajana voit ohjata/olla apuna järjestämässä oman mielenkiintosi mukaista ryhmää yksin tai yhdessä toisten muistivapaaehtoisten kanssa.
 • Vertaislinja-vastaajana voivat toimia muistisairaan puoliso tai läheinen
 • Ahaa-aivotreeniohjaajana ryhmässä
 • Muistikummilähettiläänä erilaisissa tilaisuuksissa tai tapahtumissa
 • Kokemustoimijana erilaisissa tilaisuuksissa tai oppilaitosvierailuissa

Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan myös yhdessä ystäväsi, sisaruksesi tai puolisosi kanssa.  Ota yhteyttä mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa tai kaipaat itse vapaaehtoisen apua yhdistyksen tilaisuuksiin osallistumiseksi.

Hae vapaaehtoiseksi tästä linkistä!


KOULUTUS, LUENNOT JA VIRKISTYS 2021

Koronatilanteesta johtuen alkukevään aikana ei tulla järjestämään yhteistä kevätstarttia, vaan vapaaehtoiset saavat kotiinsa kirjeen, joka sisältää ajankohtaista tietoa kevään tilaisuuksista ja tapahtumista sekä avoimista vapaaehtoistoiminnan paikoista. 

Muistivapaaehtoisten etätapaamiset keväällä:

Aika: keskiviikkona 3.2. klo 10-12, tiistaina 16.3. klo 10-12 ja perjantaina 16.4. klo 10-12. 

Paikka: Teams-yhteys. Tarvitset tapaamiseen sähköpostiosoitteen, tietokoneen, tabletin tai älykännykän sekä nettiyhteyden. 

Ilmoittautuminen: 3.2. tapaamiseen 1.2. mennessä, 16.3. tapaamiseen 12.3. mennessä ja 16.4. tapaamiseen 13.4. mennessä Minna Kaltiolle os. minna.kaltio@osmy.fi

Muistivapaaehtoistoiminnan koulutus

Koulutus on tarkoitettu muistivapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Kurssi antaa mm. hyvän tietopohjan muistisairauksista ja muistisairaan henkilön kohtaamisesta.

Aika: ke 24.2. ja ke 3.3. klo 16-19, yhteensä 6 tuntia. 

Paikka: OAJ:n koulutustila, Asemakatu 22, Oulu

Ilmoittautuminen: 19.2.2021 mennessä Minnalle p. 044 7848 434 tai minna.kaltio@osmy.fi. Koulutukseen mahtuu 10 henkilöä. 


Lisätietoa Muistiyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan tehtävistä sekä ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi johonkin tilaisuuteen:

Vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö

minna_kaltio

Minna Kaltio
Puh. 044 784 8434

etunimi.sukunimi@osmy.fi

Vapaaehtoistoiminnan paikkoja sekä vapaaehtoistoiminnan peruskoulutusta löytyy Vares-sivuilta.