Vapaaehtoistoiminta

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta muistisairaiden ja heidän läheistensä parissa? Tai haluatko toimia muisti -tai aivoterveysasioista kiinnostuneiden kanssa?

Haluaisitko osallistua enemmän Muistiyhdistyksen toimintaan?

Muistivapaaehtoisena saat mahdollisuuden jakaa iloa ja osaamistasi toisille. Voit hyödyntää omia taitojasi ja oppia uusia asioita. Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan oman elämäntilanteesi, voimavarojesi ja mielenkiintojesi mukaisesti. Muistivapaaehtoisena et ole yksin, vaan saat vertaistukea toisilta vapaaehtoisilta sekä tukea, koulutusta ja virkistystä Oulun Seudun Muistiyhdistyksestä.


Koordinoimme Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsin puolesta vapaaehtoistoimintaa Pohjois-Pohjanmaan (lukuunottamatta Oulun eteläisiä) alueella.

Muistivapaaehtoisena voit toimia:

 • MuistiKaverina eli muistisairaan ihmisen ystävänä hänen arjessaan.
 • Muistisairaan ihmisen avustajana ryhmissä, retkillä, juhlissa ja muissa yhdistyksen tapahtumissa.
 • Muistisairaan ihmisen saattajana yhdistyksen tilaisuuksiin tai ryhmiin
 • Muistikahvilassa isäntänä tai -emäntänä.
 • Järjestelyapuna retkillä ja tilaisuuksissa esim. kahvinkeittäjänä, tarjoilijana, ohjelmansuunnittelijana, juhlatilan valmistelijana.
 • Esiintyjänä erilaisissa tilaisuuksissa esim. soittaa, laulaa, lausua runoja, jne.
 • Apuna varainkeruutehtävissä mm. hankkimalla arpajaispalkintoja, myymällä arpoja tilaisuuksissa, osallistumalla myyjäistalkoisiin
 • Aivoterveyslähettiläänä mm. ohjaajana aivoterveyttä edistävissä ryhmätoiminnoissa, erilaisilla kursseilla tai tilaisuuksissa
 • Monenlaisten ryhmien pää- tai apuohjaajana voit ohjata/olla apuna järjestämässä oman mielenkiintosi mukaista ryhmää yksin tai yhdessä toisten muistivapaaehtoisten kanssa.
 • Vertaislinja-vastaajana voivat toimia muistisairaan puoliso tai läheinen
 • Ahaa-aivotreeniohjaajana ryhmässä
 • Muistikummilähettiläänä erilaisissa tilaisuuksissa tai tapahtumissa
 • Kokemustoimijana erilaisissa tilaisuuksissa tai oppilaitosvierailuissa

Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan myös yhdessä ystäväsi, sisaruksesi tai puolisosi kanssa.  Ota yhteyttä mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa tai kaipaat itse vapaaehtoisen apua yhdistyksen tilaisuuksiin osallistumiseksi.

Hae vapaaehtoiseksi tästä linkistä!


KOULUTUS, LUENNOT JA VIRKISTYS 2021

Koronatilanteesta johtuen alkukevään aikana ei tulla järjestämään yhteistä kevätstarttia, vaan vapaaehtoiset saavat kotiinsa kirjeen, joka sisältää ajankohtaista tietoa kevään tilaisuuksista ja tapahtumista sekä avoimista vapaaehtoistoiminnan paikoista. 

Muistivapaaehtoisille on perustettu oma WhatsApp-ryhmä. Halutessasi voit liittyä siihen ottamalla yhteyttä Minna Kaltioon. 

Muistivapaaehtoisten etätapaamiset keväällä:

Aika: tiistaina 7.4. klo 10-11.30 Tästä linkistä pääset mukaan

ja perjantaina 16.4. klo 10-12 Tästä linkistä pääset mukaan

Paikka: Teams-yhteys. Tarvitset tapaamiseen sähköpostiosoitteen, tietokoneen, tabletin tai älykännykän sekä nettiyhteyden. 

 

Muistivapaaehtoistoiminnan koulutus

KOULUTUS ON PERUTTU! Mahdollisuus osallistua etänä olevaan koulutukseen tiistaina 23.3. klo 10-16. Ilmoittautumiset Minnalle p. 044 7848 434. 

Koulutus on tarkoitettu muistivapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Kurssi antaa mm. hyvän tietopohjan muistisairauksista ja muistisairaan henkilön kohtaamisesta.

Aika: ke 24.2. ja ke 3.3. klo 16-19, yhteensä 6 tuntia. 

Paikka: OAJ:n koulutustila, Asemakatu 22, Oulu

Ilmoittautuminen: 19.2.2021 mennessä Minnalle p. 044 7848 434 tai minna.kaltio@osmy.fi. Koulutukseen mahtuu 8 henkilöä. 

Liikuntaryhmän ohjaaja-koulutus

Olisitko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena ohjaajana ikäihmisten liikuntaryhmässä? Tule mukaan koulutukseen, josta saat tietoa, vinkkejä ja materiaaleja ryhmän ohjauksen tueksi. Koulutuksesta saaduilla neuvoilla voit perustaa oman liikuntaryhmän esim. taloyhtiösi ikääntyneille tai toimia apuohjaajana esim. Muistiyhdistyksen liikuntaryhmissä.

Koulutus muodostuu kolmesta iltapäivästä. Ensimmäisellä kerralla käsitellään liikuntaan ja ryhmäohjaukseen liittyviä perusteita. Toisella ja kolmannella kerralla tutustutaan ulkoliikunnan eri muotoihin, luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä kuntoilupuiston laitteisiin. Elokuussa järjestetään neljäs koulutuspävä, jossa käsitellään sisäliikuntaa kuntosalia ja liikuntasalia hyödyntäen.

Aika: Ke 22.4., to 6.5. ja to 27.5. klo 13-16

Paikka: Koulutus järjestetään Oulussa, tarkemmat paikat varmistuvat lähempänä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: 5.4.2021 mennessä Minna Kankaalle, 040 520 9173, minna.kangas@osmy.fi

Mainos koulutuksesta


Lisätietoa Muistiyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan tehtävistä sekä ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi johonkin tilaisuuteen:

Vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö

minna_kaltio

Minna Kaltio
Puh. 044 784 8434

etunimi.sukunimi@osmy.fi

Vapaaehtoistoiminnan paikkoja sekä vapaaehtoistoiminnan peruskoulutusta löytyy Vares-sivuilta.