Lähelläsi -hanke 2016-2019

Lähelläsi –hanke on tarkoitettu eläkeiässä oleville pariskunnille, joista toinen puolisoista on sairastunut etenevään muistisairauteen. Hankkeen toiminnan tavoitteena on, että yhteinen mielekäs tekeminen sekä oikea-aikainen tieto ja tuki ylläpitää ja vahvistaa parisuhdetta muuttuvassa elämäntilanteessa. Hanke järjestää monipuolista toimintaa, johon puolisot osallistuvat yhdessä. “Ollaan samalla viivalla -yhdessä puolisoina”

Kaikkiin ryhmiin, retkiin ja tilaisuuksiin saa lisätietoa ja voi ilmoittautua olemalla yhteydessä hankkeen työntekijöihin.

Syksyn 2018 maksuttomia ryhmiä:

  • Musiikin tahtiin -liikuntaryhmä maanantaisin Kasarmin liikuntasalissa
  • Laula Kanssain -musiikkiryhmä maanantaisin muistiyhdistyksellä
  • Hyvinvointia arkeen -toimintaterapiaryhmä torstaisin syys-lokakuussa muistiyhdistyksellä
  • Pariskuntien ruokakurssi yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Marttojen kanssa kerran kuussa
  • Voima ja tasapaino -liikuntaryhmä perjantaisin Lassintalon seniorikeskuksessa

Syksyn 2018 virkistystoimintaa:

  • Pariskuntatoiminnan syyskauden avaus 7.9. Muhoksella Los Coyotes Ranchilla klo 12-15 hinta 10€/hlö. Tarvittaessa yhteiskuljetus Oulusta 5€/hlö.
  • Syysretki Rokuan kylpylähotelliin 12.-13.9. Hintaan 110€/hlö sisältyy bussikuljetus Oulu-Rokua-Oulu, ohjelma, täyshoito ja kylpylän vapaa käyttö.

Ryhmien ja virkistystoiminnan lisäksi hankkeessa kehitetään Lähelläsi-kurssimallia pariskunnille. Kurssin punaisena lankana ovat muistisairauden myötä muuttuva parisuhde, vuorovaikutus, tunteet ja yhteinen merkityksellinen arki. Keväällä 2018 valmistui toimintaterapian opinnäytetyönä Yhdessä muistisairauden kanssa -opas pariskunnille. Kehittämistyön tuloksena tullaan laatimaan kurssityönopas ammattihenkilöille.

Pariskunnilla on mahdollisuus osallistua hankkeen toiminnan suunnitteluun ja arviointiin “Lännärit”-toiminnan kautta. Lännärit on pariskunnista koottu asiantuntijaraati, joka kokoontuu muistiyhdistyksellä noin neljä kertaa vuodessä.

Pariskuntatoiminnan lisäksi hanke vastaa MIKE -työvälineen kehittämisestä ja juurruttamisesta. MIKE on työväline, jolla arvioidaan muistisairaan ihmisen koettua elämänlaatua. Menetelmällä on omat nettisivut muistimike.fi.


Lähelläsi-hankkeen työntekijät

maaret_merilainen

Maaret Meriläinen, toimintaterapeutti
040 5209 172

minna_kangas

Minna Kangas, fysioterapeutti
040 5209 173

 

sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@osmy.fi