Aivoviikon (15.-19.3.2021) ohjelmaa etänä

Poikkeustilanteesta johtuen Aivoviikon lähitapahtumat Muistiyhdistyksellä on peruttu. Ohessa kuitenkin vinkkejä mihin voi osallistua etänä viikon aikana.

Valtakunnallisen Aivoviikon teemana on Ajattele aivojasi – mieti muistiasi. Viikon aikana keskitytään erityisesti seuraaviin teemoihin aivoterveyden edistäjinä: ravitsemus, liikunta, uni, aivojen aktivointi ja mielen hyvinvointi.

https://osmy.fi/wp-content/uploads/2021/03/Aivoviikko-2021-2.pdf

Ma 15.3. klo 9-12 Yhdessä etänä (järjestää PopLi),     Linkki

9.10-9.30         Ajattele aivojasi – mieti muistiasi (Riikka Heikkinen ja Minna Kaltio, Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi)

.

Ti 16.3. klo 13-14.30 Etäluento ikäihmisten ravitsemuksesta. Luennoitsijana ETT, dosentti, Merja Suominen Gerontologinen ravitsemus Gery ry. Lisätietoja ja ilmoittautuminen lotta.parkkola@espoonmuisti.fi / 040 743 3158

.

Ke 17.3. näyttelijä Janne Raudaskosken ja muusikko Hannu Sirénin Oulun Seudun Muistiyhdistykselle tilaustyönä laatima ”HETKIÄ” -runo- ja musiikkiesitys elämästä ja muistisairaudesta julkaistaan OsmyTV-kanavalla (YouTube). Tarinoiden lomassa kuullaan Kaj Chydeniuksen suomalaisten runoilijoiden teksteihin säveltämää musiikkia. Esitys pohjaa Janne Raudaskosken Eira-äidin ja Matti-isän haastatteluihin.

.

Ke 17.3. klo 17-18.30 Aivoviikon yleisöluento (etänä)

Muistiliitto järjestää aivoviikolla webinaariluennon otsikolla: Ajattele aivojasi, mieti muistiasi. Luennoitsijat: Jenni Kulmala, Gerontologian tenure track –professori, Tampereen yliopisto, Annika Väihkönen, asiantuntija, Lapin Muisti Kuntoon (Muku2) -hanke, Lapin Muistiyhdistys ry ja Sofie Klawér- Kallio, asiantuntija, Muistiliitto.

Ilmoittautuminen maanantaihin 15.3.2021 klo 16 mennessä oheisen linkin kautta. https://q.surveypal.com/Aivoviikko-2021-luento-ilm./0 Ilmoittautuessa voi valita yhdistykseksi Oulun Seudun Muistiyhdistys. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittamaanne s-postiin lähempänä ajankohtaa.

.

To 18.3. klo 13-13.30 Rentoutushetki etänä Muistiyhdistykseltä

Tule mukaan pieneen rentoutustuokioon oheisen linkin kautta. https://app.vooler.fi/meeting/osmypäivä

.

To 18.3. klo 18:00 -19.30 Neurologisten vammaisjärjestöjen yhteinen aivoviikon webinaari: Läheisyys, kosketus ja empatia – miten aivot toimivat.. Illan pääesiintyjä on aivotutkija Minna Huotilainen ja hänen teemansa on Aivot arvostavat läheisyyttä. Webinaari on kaikille avoin, tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Linkki tapahtumaan tässä. Webinaaritallenne on katsottavissa kahden viikon ajan.

.

Pe 19.3. klo 10-11.30 Päihteet muistiperheessä -verkkoluento muistipariskunnille ja muille samassa taloudessa asuville muistisairaille ja läheisille. Verkkoluento järjestetään yhteistyössä Omaishoitajaliiton Kuppi nurin -hankkeen kanssa. Osallistumiseen tarvitset sähköpostiosoitteen ja älylaitteen. Ilmoittautuminen maaret.merilainen@osmy.fi .

.

Aivoviikkoa vietetään myös Jyväskylän Monitieteisessä Aivotutkimuskeskuksessa 15.-19.3.2021. Verkossa on tarjolla joka päivä mielenkiintoisia videoluentoja, joihin pääset osoitteessa https://cibr.jyu.fi/fi/tapahtumat/aivoviikko

15.3. Mielen Hyvinvointi (Yliopistonlehtori Virpi-Liisa Kykyri)

16.3. Ravitsemus, sydän ja aivot (Yliopistonlehtori Eero Haapala)

17.3. Suolisto, mikrobit ja aivot (Apurahatutkija Sanna Lensu ja Akatemiatutkija Satu Pekkala)

18.3. Kestävyyskunto, aivot ja kognitio ( Yliopistonlehtori, dosentti Jan Wikgren)

19.3. Muisti ja uni (Yliopistotutkija Miriam Nokia)