Aivojumppaa verkossa

Aivoterveydestä puhuttaessa nousee esille aivojen treenaaminen ja haastaminen. Monille on tuttua sanaristikot, sudokut ja lukeminen. Osa treenaa aivoja opettelemalla uutta kieltä tai tekemällä käsitöitä. Nykyään verkosta löytyy hyviä ja sopivan haastavia tehtäviä. Tietokoneella tai kännykällä ei tarvitse olla päivittäin tuntikausia, mutta silloin tällöin verkkoympäristön hyödyntäminen voi olla mukavaa vaihtelua. Tässä haluaisinkin jakaa muutamia vinkkejä, joilla pääsee alkuun. Klikkaamalla tummennettua sanaa pääset suoraan verkkosivustojen tehtäviin.

Mitä sitä sitten netissä voisi tehdä?

Muistipuisto -verkkosivustolta löytyy monipuolisesti eri aivotreenejä. Muistopuistosta löytyy viisi erilaista teemaa, joiden alta löytyy aiheesta tietoa ja siihen liittyviä tehtäviä. Suosittelen kokeilemaan ”Treenejä aivoille” -osiota. Sen kautta voi harjoitella  tarkkaavuutta, hahmotusta, muistia ja päättelyä. Muistipuisto on yksi Miina Sillanpää Säätiön hankkeista. Muistopuisto on muistisairauteen sairastuneille ihmisille ja aivoterveydestään kiinnostuneille ikääntyville suunnattu helppokäyttöinen verkkopalvelu.

ImpulssiTämä linkki ohjaa Miina Sillanpää Säätiön kehittämälle Impulssi -verkkopalveluun, joka tarjoaa monipuolisesti erilaisia aivotreenejä. Sieltä suosittelen valitsemaan “Innostu aivotreenistä” -osion. Kyseisen osion alta löytyy paljon erilaisia harjoituksia. Harjoituksia on esimerkiksi musiikkiin, loruihin, muistiin ja hahmottamiseen liittyen.

Papunetin tehtävät -Papunetistä löytyy peruspelejä, kuten sudokua ja muistipeliä. Tältä sivustolta suosittelen kokeilemaan kellonaika- ja lukudominoa. Tehtävä vaatii mm. hahmottamista ja loogista päättelyä.

Papunetin pelit -Täältä Papunetin osiosta voi kokeilla esimerkiksi Musavisaa, jossa pitää tunnistaa eri soittimia äänen perusteella.

Älypään logiikkapelit  -Älypään etusivulta on valittavissa monia hyviä aivotreenejä. Tästä linkistä pääsee suoraan logiikkapeli-osioon, josta suosittelen kokeilemaan Aivojumppa-peliä. Tällä sivustolla tekemistä hidastaa mainosten katsominen, mutta mainoksen jälkeen pääsee pelaamaan peliä.

 

Lisäksi useimmissa älypuhelimissa on mahdollista Play Kaupan tai App Storen kautta ladata erilaisia ilmaisia sovelluksia, joiden avulla voi treenata aivoja. Sovelluskaupasta löytyy perinteisiä pelejä (sudokut, sanaristikot, muistipelit). Sieltä löytyy myös Impulssi-sovellus, josta löydät samat aivotreenit kuin Miina Sillanpää Säätiön verkkosivuilta. Impulssin lisäksi suosittelen kokeilemaan muitakin aivoja treenavia pelejä, kuten Sanapalaa (koukuttaa nopeasti), Tangramia tai Roll the Ballia. Sovelluksen voi ladata kirjoittamalla pelin/sovelluksen nimen Play Kaupan hakukenttään.

Ei muuta kuin kokeilemaan, tekemällä oppii!

Juulia

Kategoriat Blogi