Olet täällä

    • Etusivu > Vuodenvaihteen aika muistivapaaehtoistoiminnassa

Vuodenvaihteen aika muistivapaaehtoistoiminnassa

 Joulukuu 2015 näyttäytyi epävarmuuden aikana myös muistivapaaehtoisille. Vielä Virtaa -hanke on päättynässä ja vahvistus uuden Lähelläsi -hankkeen rahoituksen saamisesta osui lähelle joulua.  Joulukuun  alussa vietimme valtakunnallista vapaaehtoistenpäivää 3.12. Varesverkoston järjestässä tilaisuudessa Oulun työväennäyttämöllä. Alussa palkittiin kolme eri  vapaaehtoistoiminnanmuotoa.  Rennon seremonian jälkeen virkistyttiin aina niin hykerryttävän Työväen näyttämön harrastelijateatterin farssin "Vihreä Hissi" myötä. Palautteen mukaan huoleton ja  höpsö huumori toimi ja tuli tarpeeseen.

 

 

 

 

 

 

 Oman vapaaehtoisyhteisön kanssa kokoonnuimme 11. päivä jouluiselle brunssille yhdistyksen toimistolle. Juttelua, laulua, rytmittelyä sekä leikkimielistä laulutietovisailua oli ohjelmistossa. Osa jäi  tästä ansaitulle joulutauolle. 

 

 

 

 

 

 

 Miesten kuntosalikerholla oli vielä vuoden viimeinen kokoontuminen 17.12. ja samana päivänä vietettiin yhdistyksen perinteistä puurojuhlaa Oulunsuun Pirtillä. Se saatiin aikaiseksi runsaan ja  reipashenkisen vapaaehtoisjoukon avustuksella. Vapaaehtoiset ahkeroivat pöytien ja tuolien laitossa, pöytien kattamisessa ja koristelussa sekä tarjoilussa ja arpojen myynnissä. Todella arvokasta  apua siis.

 

 

 

 

 

Kiitämme kaikkia muistivapaaehtoisia antamastaa panoksesta muistisairaiden ihmisten osallistumisen mahdollisuuksien lisäämiseksi sekä tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseksi vuonna 2015.

Kiitos ja olette arvokkaita.

Uusi vuosi 2016 alkoi iloisissa merkeissä. Saimme tiedon Rayltä, että rahoitusta Lähelläsi -hankkeelle on tiedossa seuraavalle neljälle vuodelle. 

 

 Tammistartissa 19. tammikuuta kävimme läpi kevään vapaaehtoistoimintaa. Parikymmentä muistivapaaehtoista pääsi paikalle. Muistelimme, mitä kaikkea vapaaehtoisvoimin on aikaan saatu  Vielä Virtaa  -hankkeessa. Monia teemaryhmiä, retkiä, minilomia ja tapahtumia oli muistisairaille vapaaehtoisten avulla järjestetty. Vapaaehtoisille itselleen oli järjestetty yhteisiä kokoontumisia,  koulutusta ja virkistystä.  Innokkailla vapaaehtoisilla on mahdollisuus jatkaa toiminnassa mukana olemista edelleen. Eli Lähelläsi -hankkeen ja Muistiluotsin kautta muistivapaaehtoistoimintaan  löytyy mahdollisuuksia, tukea,  ohjausta ja virkistystä jatkossakin.