Olet täällä

    • Etusivu > Lapset ja ikäihmiset yhdessä ilman ikärajaa tärkeän asian puolesta

Lapset ja ikäihmiset yhdessä ilman ikärajaa tärkeän asian puolesta

Syksyllä toteutetaan Oulussa ja Kiimingissä musiikkivideoon tähtäävä kuoroprojekti, joka ei anna iän olla esteenä yhteiselle tekemiselle. 

Välitä-musiikkivideolla halutaan nostaa esiin toisista ihmisistä välittämisen tärkeyttä. Ketään hädässä olevaa ei saisi jättää yksin. Aihe on tärkeä kaikenikäisille. Koulukiusaaminen on yleistä ja liian moni ikäihminen kokee yksinäisyyttä ja turvattomuutta.

Kuoroprojektissa on mukana Oulun Seudun Muistiyhdistys sekä Kiiminkijoen koulu. Musiikkivideon tekee Kulttuurikeskus Valveen Elokuvakoulu. Koko yhteistyö on monella tapaa perinteiset rajat rikkovaa. Ensinnäkin tässä tehdään kunta-järjestö yhteistyötä. Toiseksi yhteistyöhön osallistuu sivistys-, kulttuuri- ja sotepuoli. Kolmanneksi ylittyvät ikärajat.

Kuoroprojektiin osallistuu yhteensä noin 50 lasta ja ikäihmistä. He osallistuvat laulamisen lisäksi myös videon suunnitteluun. Elokuvakoulu järjestää työpajan, jossa osallistuvat saavat olla ideoimassa ja käsikirjoittamassa tulevaa videota. Työpaja järjestetään 23.8. Valveella. Kuoroharjoitusten jälkeen Välitä-laulu äänitetään Kiimingin seurakuntakeskuksessa 6.9. ja musiikkivideon kuvaukset tehdään 9.9. idyllisen Kiimingin pappilan pihapiirissä. Musiikkivideon julkaisu tapahtuu valtakunnallisesti viikolla 40, joka on sekä Vanhustenviikko että Hyvinvointiviikko. Projekti tulee näkymään jossain muodossa myös YLEllä. 

Välitä-kuoroprojekti liittyy Yhdessä Ilman Ikärajaa- tapahtumiin. Tapahtumien ideoinnin taustalla on Ikäinstituutti sekä Raha-automaattiyhdistyksen avustusohjelmat Eloisa Ikä sekä Emma & Elias. Tapahtumat ovat pilotointia ensi vuoden Suomi100-ohjelmaa varten, minkä vuoksi musiikkivideossa halutaan tuoda esiin myös suomalaista kulttuurimaisemaa.  

Tästä tulee hieno kokemus meille kaikille mukanaolijoille! Ei melkein malta odottaa että päästään itse asiaan smiley.

 

Lisätietoa Välitä-projektista

Maaret Meriläinen

p.0405209172

maaret.merilainen@osmy.fi

 

(Kaarnalaivan kuva: Kaisa Hartikka)