joulukuu 2014

Vilkas vuosi 2014 on päättymässä

Kovin on ollut touhukas tämä kulunut vuosi! Kerhoihin on osallistunut vuoden aikana kuutisenkymmentä muistisairauteen sairastunutta ikäihmistä ja lisäksi osa heidän läheisistään on ollut mukana mm. leireillä. Aktiivisia muistivapaaehtoisia on toiminut kerhojen ohjaajina noin 20.

Miesten kuntosalikerho

Oulun Seudun Mäntykodin tiloissa, alakerran kuntosalilla, on tämän vuoden aikana kokoontunut kuntoilusta ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunut miesporukka. He ovat tavanneet aamupäivisin liki joka perjantai, taukoja lukuun ottamatta. Porukka on pieni (noin viisi osallistujaa) ja vuoden aikana on ollut hieman vaihtuvuuttakin. Uudetkin tulijat ovat kokeneet, että osaksi porukkaa on ollut helppo tulla. Tämä johtunee suurelta osin varmasti vapaaehtoisina ohjaajina toimivien Sepon ja Eskon rennosta, miehisestä, lähestymistavasta ja pilkkeestä silmäkulmassa.

Musiikin tahdissa -liikuntakerho

Syksyn aikana Oulun Palolaitoksen liikuntasalissa kokoontui yhteensä kymmenen kertaa musiikkiliikuntakerho.  Kerhossa liikutettiin kättä, jalakaa ja koko kehoa erilaisten rytmien tahtiin; oli kansanmusiikkia, iskelmää  ja etnisiä rytmejä. Musiikin avulla "matkustimme" moniin maihin. Koimme Aasian, Etelä-Amerikan ja eri maita Euroopasta. Muistelimme nuoruutta suomalaisen 50-60 -luvun musiikin tahdissa ja tanssimme lumisadetanssia talvi-aiheisten laulujen soidessa -ja tulihan sitä luntakin sitten heti hetkeksi. Viimeisellä kokoontumiskerralla vietimme pikkujoulua joulumusiikin tahdissa.

Huru-ukot -miesten oma toiminnallinen ryhmä

Ohjasin vuoden 2014 syksyllä miehille suunnatun miesten kerhon. Kerhon suunnittelu ja toteuttaminen oli osana toimintaterapeutin opintoihini liittyvää opintojaksoa. Kerho koostui kuudesta eläkkeellä olevasta kerholaisesta, kolmesta apuohjaajasta ja minusta, kolmannen vuoden toimintaterapeuttiopiskelijasta. Saimme siis olla kerhossa ihan miesten kesken, ja ajatuksena olikin keksiä jotain mielekästä ja samalla miehekästä tekemistä porukalla. Ryhmän nimeksi päätettiin yhdessä Huru-ukot.