Olet täällä

Vapaaehtoistoiminta

 

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta muistisairaiden ja heidän läheistensä parissa?
Haluaisitko osallistua enemmän Muistiyhdistyksen toimintaan?

Muistivapaaehtoisena saat mahdollisuuden jakaa iloa ja osaamistasi toisille. Voit hyödyntää omia taitojasi ja oppia uusia asioita. Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan oman elämäntilanteesi, voimavarojesi ja mielenkiintojesi mukaan. Muistivapaaehtoisena et ole yksin, vaan saat vertaistukea toisilta vapaaehtoisilta sekä tukea, koulutusta ja virkistystä Oulun Seudun Muistiyhdistyksestä.

 

Muistivapaaehtoisena voit toimia

  • MuistiKaverina eli muistisairaan ihmisen ystävänä hänen arjessaan

  • muistisairaan ihmisen avustajana ryhmissä, retkillä, juhlissa ja muissa yhdistyksen tapahtumissa

  • muistisairaan ihmisen saattajana yhdistyksen tilaisuuksiin tai ryhmiin

  • Muistikahvilassa isäntänä tai -emäntänä

  • järjestelyapuna retkillä ja tilaisuuksissa esim. kahvinkeittäjänä, tarjoilijana, ohjelmansuunnittelijana, juhlatilan valmistelijana

  • esiintyjänä erilaisissa tilaisuuksissa esim. soittaa, laulaa, lausua runoja ja niin edelleen

  • apuna varainkeruutehtävissä mm. hankkimalla arpajaispalkintoja, myymällä arpoja tilaisuuksissa, osallistumalla myyjäistalkoisiin

  • aivoterveyslähettiläänä mm. ohjaajana aivoterveyttä edistävissä ryhmätoiminnoissa, erilaisilla kursseilla tai tilaisuuksissa

  • monenlaisten ryhmien pää- tai apuohjaajana voit ohjata/olla apuna järjestämässä oman mielenkiintosi mukaista ryhmää yksin tai yhdessä toisten muistivapaaehtoisten kanssa. 

  • vertaislinja-vastaajana voivat toimia muistisairaan puoliso tai läheinen 

Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan myös yhdessä ystäväsi, sisaruksesi tai puolisosi kanssa.  Ota yhteyttä mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa tai kaipaat itse vapaaehtoisen apua yhdistyksen tilaisuuksiin osallistumiseksi.

 

KOULUTUS, LUENNOT JA VIRKISTYS kevät 2018

 

Ahaa-aivotreeniohjaajakoulutus (KOULUTUS ON TÄYNNÄ)

Aika: 17.-18.1.2018 ja 14.-15.2.2018. Koulutus on nelipäiväinen.

Paikka: Kumppanuuskeskus, Asema-koulutustila, Kansankatu 53.

Koulutukseen haetaan erillisellä hakulomakkeella, joka löytyy liitetiedostosta nimellä ALKUKARTOITUSLOMAKE. Voit myös pyytää lomakkeen Minnalta. Lomake palautetaan Minna Kaltiolle, joko postitse Oulun Seudun Muistiyhdistys, Pakkahuoneenkatu 15 A 5, 90100 Oulu tai sähköpostitse liitetiedostona. 

Lisätietoja Minna Kaltiolta p. 044 7848 434 tai minna.kaltio@osmy.fi.

 

Vapaaehtoisten kevätstartti 

Aika: tiistaina 23.1.2018 klo 10-15

Paikka: Kumppanuuskeskus, Kansakatu 53, Asema-koulutustila, 2.krs.

Vapaaehtoisten kevätstarttiin ovat tervetulleita sekä uudet vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet ja jo mukana olevat vapaaehtoiset. Päivän aikana tutustutaan toisiin, käydään yhdessä läpi kevään toimintaa ja vuoden 2017 vapaaehtoistoiminnan palautekyselyn yhteenveto. Päivän aikana saadaan tietoa myös kodin turvallisuudesta turvakoutsi Minna Kaltion kertomana.

Päivään tulee ilmoittautua tarjoilujen vuoksi 19.1.2018 mennessä Minna Kaltiolle p. 044 7848 434 tai minna.kaltio@osmy.fi.

 

Lisää tapahtumia ja tilaisuuksia päivitetään mahdollisimman pian.

 

Lisätietoa Muistiyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan tehtävistä sekä ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi johonkin tilaisuuteen:

 

Vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilöt

> Minna Kaltio 044 7848 434

> Juulia Mourujärvi 044 425 2955

etunimi.sukunimi@osmy.fi

 

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan apuna esimerkiksi ulkoilussa, kauppa-asioinneissa tai olemaan juttukaverina, voit olla yhteydessä AVEK-toimintaan (AVEK-koordinaattori Tuija Lehtola p. 044 786 8882) tai ODL:n vapaaehtoistoimintaan (vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Ruokangas p. 050 312 5795). Vapaaehtoistoiminnan paikkoja  sekä vapaaehtoistoiminnan peruskoulutusta löytyy Vares-keskuksesta.