kesäkuu 2017

Muistikahvila tien päällä

Perinteeksi muodostunut Muistikahvilakiertue starttasi kevään osalta 17.toukokuuta.   Asuntoauto pakattiin esitemateriaalilla, kahvitermareilla ja tietenkin Muistiluotsin asiantuntevilla työntekijöillä. Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi lähti tapaamaan ihmisiä kauppojen ja torien pihoille. Pullakahvien äärellä käytiin keskusteluja muistista ja muistipulmista.

Saanko luvan -liikkua yhdessä?

Saanko luvan -liikkua yhdessä?

 

 

 

 

 

 

 

"Pari päivää pariskuntaa"

Syyskuussa 2016 pääsimme järjestämään Oulun Seudun Muistiyhdistykselle Lähelläsi-hankkeeseen liittyen kaksi teemapäivää otsikolla ”Pari päivää pariskuntaa”. Päivien järjestäminen liittyi toimintaterapian monialaisen asiakastyön opintoihimme, jonka tavoitteena on harjoitella yhteistyötä työelämätahon kanssa.

Elokuvan lumo

Meillä kaikilla on joku lempielokuva, jonka haluamme nähdä aina uudelleen, vaikka tunnemme sen juonen ja käänteet kuin omat taskumme. Omassa lempielokuvassa on jotain sellaista, joka koskettaa meitä erityisesti ja siksi haluamme toistaa sen kokemuksen – aivan kuin lapsi haluaa kuulla saman sadun aina uudelleen. Elokuvan lumovoimaa on selitetty sillä, että se taiteenlajeista muistuttaa eniten elämää itseään. Päähenkilöön samaistumisen kautta pääsemme kokemaan ja käsittelemään tunteita, kuten pelkoa tai läheisen menettämisestä johtuvaa surua turvallisesti kotisohvalta käsin.